"Zakkenvullers" overvallen Londenaars

Toeristen in Londen moeten altijd uitkijken voor zakkenrollers, maar nu moeten ze ook rekening houden met het omgekeerde fenomeen: de zakkenvullers.
Twintig voormalige zakkenrollers waren zich ervan bewust dat mensen lijden door de economische crisis en besloten het over een andere boeg te gooien. Ze hangen nog steeds rond op de  talrijke toeristische sites in de stad, maar in plaats van te stelen, stoppen ze nietsvermoedende voorbijgangers geld toe.

De "zakkenvullers" stoppen heimelijk bankbriefjes gaande van 5 pond tot 20 pond in "onbewaakte" jas- of broekzakken of in openstaande handtassen. Het initiatief wordt gesponsord door de breedbandprovider TalkTalk, die naar eigen zeggen mensen wil opvrolijken op een ongewone manier.

"Het voelt goed om eens iets terug te geven, de Britten kunnen dit in deze barre economische tijden zeker goed gebruiken", zegt voormalige zakkenroller -en nu zakkenvuller- Chris Fitch. "Elke keer als ik geld in iemands zak stop, voel ik me minder schuldig omdat ik jarenlang zakken leeggemaakt heb."

Niet onbelangrijk detail: de politie is op de hoogte van het initiatief. In totaal zal tot eind augustus in Londen zo'n 100.000 pond worden uitgedeeld. Nadien gaan de zakkenvullers nog op andere plaatsen in Groot-Brittannië aan de slag.

lees ook