Horion wil zijn dagelijkse wandeling terug

De raadkamer in Brugge heeft vanmorgen in kort geding het proces behandeld van zesvoudig moordenaar Freddy Horion (63) tegen het ministerie van justitie. De rechter doet op 24 augustus uitspraak.
Horion zit opgesloten in de gevangenis van Brugge. Hij neemt het niet dat zijn gevangenisregime strenger is geworden sinds 23 juli. Die dag namen Ashraf Sekkaki en co per helikopter de benen uit de Brugse gevangenis.

Horion wijst erop dat hij helemaal niets te maken heeft met de ontsnapping. Desondanks is zijn dagelijkse wandeling met medegevangenen op het binnenplein van de gevangenis afgeschaft. Hij wandelt nu in een afgesloten “bunker”, met gevangenen die ook onderhevig zijn aan een streng individueel veiligheidsregime.

“Meneer Horion heeft het gevoel dat hij geviseerd wordt”, zegt Horions raadsman Vincent Vereecke “Ik begrijp de voorzichtigheid van justitie naar Freddy Horion toe, maar vind bepaalde reacties overdreven. Men denkt heel vaak in eerste instantie aan Meneer Horion, als men het regime wil verstrakken”, stelt advocaat Vincent Vereecke.

Freddy Horion werd in 1981 tot levenslang veroordeeld en ontsnapte sindsdien twee keer uit de gevangenis