Première gaat de mist in door de hitte

De start van het Filmfestival van Oostende is woensdagavond zwaar verstoord door ernstige elektriciteitsproblemen. De oorzaak lag bij de oververhitting van de eigen elektriciteitscentrale.
De openingsfilm "Meisjes", die op het festival in première ging, moest een paar keer stilgelegd worden, maar uiteindelijk kon de vertoning toch plaatsplaatsvinden.

Marilou Mermans en Jan Van Looveren, de hoofdrolspelers in de film, kregen een ster op de zeedijk in Oostende. Mermans is dankbaar omdat ze als oudere actrice nog eens een hoofdrol in een film heeft gekregen.

"Vijf jaar geleden had ik het geluk om in "Confituur" mee te spelen", zegt ze. "Toen dacht ik: dit maak ik nooit meer mee. En nu valt er weer zoiets uit de hemel".

Marilou Mermans en Jan Van Looveren waren niet de enigen die bedacht worden met een ster op de zeedijk. Ook Maurice Engelen van Praga Khan, de centrale gast van deze festivaleditie, kreeg er een.

Het Filmfestival van Oostende besteedt ook dit jaar veel aandacht aan films uit eigen land. Zo is ook de slotfilm "My queen Karo" van Belgische makelij, en wordt er een pak Belgische kortfilms vertoond die het goed deden in het festivalcircuit.