Van Buggenhout ontkent "foute" contacten

Christian Van Buggenhout ontkent dat hij ongeoorloofde contacten heeft gehad bij de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Van Buggenhout is de advocaat van de regering in het Fortis-dossier.
Het gerecht in Gent voert een onderzoek naar mogelijke lekken vanuit het gerecht naar de regering. Uit dat onderzoek is gebleken dat een van de rechters, die over de verkoop moesten oordelen, over de zaak heeft gesproken met haar man, met een voorzitter van het Hof van Cassatie en met een vriendin.

Via tussenpersonen zou die informatie bij de top van de regering en haar advocaat zijn beland. Zo zouden die vooraf op de hoogte zijn geraakt van de beslissing van de rechters, maar advocaat Van Buggenhout zegt dat hij geen ongeoorloofde informatie gekregen heeft.

Verder wil hij niet op de zaak ingaan omdat die onder zijn beroepsgeheim valt. Eerder weigerde Van Buggenhout ook al voor de parlementaire onderzoekscommissie te getuigen (foto) vanwege zijn beroepsgeheim.