Wagner-vertolkster Hildegard Behrens dood

De Duitse sopraan Hildegard Behrens, bekend om haar interpretaties van Wagner, is overleden in Japan. De 72-jarige zangeres was in de buurt van Tokio, waar ze donderdag een recital zou zingen. Maar kort nadat ze was aangekomen, stierf ze in een ziekenhuis aan de gevolgen van een bloedvatverwijding van de aorta.
Hildegard Behrens werd vooral geroemd om haar vertolkingen in de opera's van Richard Wagner. Ze nam de rol van Brünnhilde op zich in "Der Ring des Nibelungen", van Senta in "De vliegende Hollander" en van Isolde in "Tristan en Isolde".

Behrens' carrière werd gelanceerd door Herbert von Karajan, die haar in 1977 uitnodigde voor het festival in Salzburg. Ook met Leonard Bernstein werkte ze samen.

Ze viel meermaals in de prijzen in Duitsland en Oostenrijk. Zo werd ze in 1997 door het vaktijdschrift Die Opernwelt verkozen tot "Zangeres van het Jaar", gespecialiseerd in opera.

Behrens' lichaam wordt donderdag verast in Tokio. Op het festival waar ze had moeten optreden, zal een concert aan haar worden opgedragen.