"71 graden noord" pikt de draad opnieuw op

Het survivalprogramma "71 graden noord" krijgt een nieuwe reeks op 2BE en bij de AVRO. De makers pikken de draad opnieuw op. Vorig jaar kwamen presentator Ernst-Paul Hasselbach (foto) en productieassistente Leentje Custers om bij een auto-ongeval. De opnames werden toen meteen stopgezet.
De makers zijn zich bewust van de emoties bij direct betrokkenen over de terugkeer van het programma op de buis. "Er zal met de emoties waardig omgegaan worden", luidt het.

In "71 graden noord" moeten vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen een zware tocht van 2.500 kilometer ondernemen, waarbij alle deelnemers proberen de Noordkaap te bereiken. Slechts twee van hen zullen de bestemming bereiken, waarna er nog een finaleproef volgt.

De presentatie lag vorig jaar in handen van Hasselbach en Karoline Kamosi. Hasselbach wordt vervangen door Ruben Nicolai, in Nederland bekend van het improvisatieprogramma "De lama's".