"Reynders heeft fraudeur benoemd bij Financiën"

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) heeft een ambtenaar die zelf belastingen heeft ontdoken aan het hoofd gezet van een buitendienst van Financiën. Dat zegt SP.A-Kamerlid Dirk Van Der Maelen (foto).
Op 1 juli zijn bij Financiën nieuwe gewestelijke directeurs aan de slag gegaan. Zij moeten nagaan of iedereen in hun regio zijn inkomsten correct aangeeft. Hun benoeming gebeurde eind juni.

Een van de nieuwe directeurs blijkt een jaar eerder veroordeeld  te zijn voor belastingontduiking. De betrokken ambtenaar gaf in het verleden zijn buitenlandse rekening niet aan en kreeg daarvoor een administratieve boete.

Hij erkent zijn fout, maar zegt dat het om een zichtrekening gaat waar slechts 5000 Belgische frank op stond, waar hij sowieso geen belastingen op moest betalen.

SP.A-Kamerlid Van Der Maelen zegt dat minister van Financiëjn Didier Reynders hiervan op de hoogte moest zijn. Hij roept premier Herman Van Rompuy (CD&V) op om Reynders te verplichten de benoeming te vernietigen.