Onweer brengt festivalgangers afkoeling

60.000 muziekliefhebbers wonen een snikheet Pukkelpop bij. Ook de volgende twee dagen worden er telkens evenveel bezoekers verwacht. Vanavond is het ook in Kiewit beginnen te regenen. De afkoeling was best welkom, want heel wat mensen waren eerder vandaag onwel geworden door de hitte.
De post van het Vlaams Kruis op de festivalweide in Kiewit had de handen vol. Op de eerste festivaldag telden de medewerkers meer dan 1500 interventies. Veel mensen werden onwel door de hitte en moesten in de schaduw van de tent bekomen.
Net als gisteren, toen ook al veel kampeerders worstelden met de hitte, deelden de hulpdiensten minstens 5000 zakjes met drinkwater uit. In de Boiler Room werden benevelaars geplaatst, waardoor de temperatuur met zo'n 5 graden zakt.

De organisatoren plaatsten eerder ook al extra waterbakken en de camping werd bevoorraad met 12.000 flessen water. Met een bonnetje kunnen festivalgangers ook meteen drie liter water kopen.

Rond 20.30u bereikte het onweer ook de festivalweide van Kiewit en begon het te stortregenen, maar ook op wateroverlast en modder zijn de organisatoren  voorbereid. "Daar hebben we in het verleden al eens problemen mee gehad, maar daar hebben we uit geleerd", zegt Serge Van Poppel van Pukkelpop.

Extra camping

De organisatoren in de late namiddag nog een extra camping geopend, omdat het festival meer bezoekers lokt dan vorig jaar. Op de extra camping is er plaats voor 10.000 tentjes.

Them Crooked Vultures: "Ze stáán er"

Terwijl de regen het festivalterrein teisterde, stroomden de tenten op Pukkelpop barstensvol. Vooral de Marquee was populair, maar dat had ook veel te maken met de verrassingsact die daar om 21u geprogrammeerd stond.
Al een hele tijd gingen er geruchten dat het zou gaan om Them Crooked Vultures (foto), de gloednieuwe groep van Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin).

En inderdaad: even voor 21u verscheen de groep luid toegejuicht op het podium. Kirsten Lemaire van Studio Brussel, die het optreden bijwoonde, was erg enthousiast. "Ongelooflijk, het is alsof ze al tien jaar lang samen spelen", vond ze. "De nummers stáán er. Niemand kent ze, maar iedereen stond mee te klappen. Die muzikanten lijken soms koele kikkers, maar ze hadden enorm veel plezier op het podium".

Donderdag staan o.a. ook Faith No More, The Offspring, Deftones, My Bloody Valentine, Beirut, Wilco en Bon Iver op het programma. In totaal spelen er 200 groepen op acht podia.
Pukkelpop is elke dag op Studio Brussel te volgen: donderdag en vrijdag vanaf 19 uur en zaterdag al vanaf 16 uur. Onze redactie heeft ook zelf redacteurs op de wei staan. Zij houden u via een blog op de hoogte van de concerten en sfeer op Pukkelpop.