Thermometer wijst 38,2° aan in Kleine-Brogel

Gisteren werd tot de warmste dag van het jaar uitgeroepen, maar de zon heeft er vandaag nog een schepje bovenop gedaan. In Kleine-Brogel werd in de namiddag een temperatuur van 38,2 graden opgemeten. Niet alleen de warmste dag van het jaar, maar meteen ook een absoluut record voor Kleine Brogel.
In 1954 begon men in Kleine-Brogel met temperatuurmetingen. De 38,2 graden die vandaag gemeten werden, zijn een absoluut record voor die plek sinds men met de metingen is gestart. Voor België is het geen record: eind juni 1941 was het 38,8 graden in Ukkel en 38,7 in Haacht. In de Kempen zou het toen zelfs 40 graden geweest zijn.

Vooral in de Kempen is het vandaag dus extreem warm geweest. In het centrum van het land werden vandaag geen hitterecords gebroken. Aan de kust was het zelfs al opmerkelijk koeler. Daar schommelde de temperatuur in de namiddag rond de 22 graden. Toch was het er ook vandaag opnieuw druk. De treinen richting kust zaten vanmorgen overvol.