Verdwenen jongetje dood teruggevonden

Het lichaam van de 5-jarige Franse jongen die gisteren in De Panne was verdwenen, is teruggevonden. De hulpdiensten vonden het lichaam ter hoogte van de Franse badplaats Bray-Dunes.
Het gezin van de jongen bracht een dagje aan zee door. De jongen was met een rubberbootje aan het spelen aan de waterlijn. Toen de moeder zich even met een van haar andere kinderen bezighield en nadien weer opkeek, waren het jongetje en zijn bootje verdwenen.
"De ouders zijn het kind bij de waterlijn uit het oog verloren, we wisten dus niet of de het jongetje in het water belandde of terug het strand opliep", aldus hoofdinspecteur Johan Verlinden.

Het wateroppervlak werd afgespeurd met boot en helikopter, het strand uitgekamd van Bray-Dunes tot Koksijde. Ook de Cel Vermiste Personen en Child Focus werden ingeschakeld. Er werden affiches met foto's van het jongetje verspreid (foto).

Het bootje van het kind werd eerder al teruggevonden. Later werd het lichaam van een jongetje door een Sea King uit het water gehaald, op 1 kilometer van de kust van Bray-Dunes. Na identificatie bleek het om de vermiste jongen te gaan.