"Op amoureus vlak zal het spannend worden"

Op maandag 31 augustus begint ook voor de Eén-soap "Thuis" een nieuw seizoen. De kijker zal kennismaken met twee nieuwe personages: de flamboyante secretaresse Barbara en Franky, de zoon van Frank en Simonne die een groeispurt heeft gekregen.
Franky is strikt genomen geen nieuw personage, maar in het nieuwe seizoen van "Thuis" is hij ineens wel een stuk ouder. Een puberzoon biedt interessantere verhaallijnen, vonden de scenaristen.
De rol van Franky wordt voortaan dus niet meer vertolkt door Josip Koninckx, maar door de 22-jarige Braam Verreth. Franky wordt nu een volwaardig hoofdpersonage.

Braam Verreth beleefde deze week zijn eerste draaidagen. "In het begin was het wel intimiderend om naast al die acteurs te staan die hun personage door en door kennen", zegt hij.

Voor Marleen Merckx, zijn moeder Simonne in de serie, was het ook wennen. "Met Josip Koninckx had ik een zoon die even oud was als mijn eigen dochter. En nu krijg ik opeens een puberzoon".

Braam Verreth is niet de enige nieuwe acteur in de cast van "Thuis". Ook Mieke Laureys (grote foto) is een nieuw gezicht. Zij speelt Barbara, de flamboyante secretaresse op het notariaat van Tom en Peter. "Ze is een spring-in-het-veld met het hart op de tong", omschrijft ze haar personage. "En op amoureus vlak belooft het spannend te worden".