Goudvis overleeft zwemtocht door riool

Een door de wc gespoelde goudvis uit Groot-Brittannië is van een gewisse dood gered. Een werknemer van een Schots waterzuiveringstation vond de noodlijdende vis in een filter van het riool. Het is voorlopig nog onbekend hoe de goudvis daar is terechtgekomen.
Toen de man de ontdekking deed, aarzelde hij geen moment en schepte hij de goudvis uit het filter. Vervolgens stopte hij de vis in een tank met proper water, alwaar de vis langzaamaan kon herstellen. “Iemand heeft waarschijnlijk gedacht dat zijn huisdier bijna dood was en het vervolgens doorgespoeld”, aldus de redder in nood.

De goudvis kreeg de naam “Pooh” met zich mee, wat zoveel betekent als “jakkes”. Het diertje zwemt nu rond in een kom op het kantoor van zijn redder. Daar zal hij blijven tot er een nieuw baasje is gevonden.

lees ook