Nog geen beslissing over verkoop van Opel

Het blijft wachten op een beslissing van General Motors over de overname van zijn Europese dochter Opel. De raad van bestuur van GM is vandaag bijeengekomen en heeft nog geen beslissing genomen. Dat zeggen bronnen dicht bij het dossier.
De strijd gaat nog altijd tussen auto-onderdelenproducent Magna-Steyr en de investeringsmaatschappij RHJ International.

Volgens de bronnen wil GM meer informatie van Duitsland over de financieringsopties, ook voor RHJ. De raad van bestuur heeft geen nieuwe bijeenkomst of deadline vastgelegd, zo wordt gezegd.

De verwachting was dat GM vandaag met een aanbeveling ging komen over de verkoop van Opel. Berlijn prefereert het bod van de toeleverancier Magna, dat meer Duitse banen zou veilig stellen. Topmanagers van General Motors hebben meermaals gepleit voor het bod van RHJ.

Maar de Duitse regering die massale overheidssteun voor Opel achter de hand houdt, heeft een uitgesproken voorkeur voor Magna-Steyr. En daarom maakt de Canadees-Oostenrijkse onderdelenproducent wellicht de meeste kans om Opel over te nemen.

Het blijft intussen zeer de vraag of de Opelfabriek in Antwerpen na een overname zal kunnen open blijven.