Reuzenbadeend wordt hersteld in Nederland

De reuzenbadeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman, die begin deze week in Maasmechelen door vandalen werd vernield, zal voor herstelling naar Nijmegen worden overgebracht. Het bleek niet mogelijk om de stukgereten eend ter plaatse te herstellen.
De badeend raakte op 21 juli al zwaar beschadigd tijdens een storm. Na herstelling kon de eend vanaf 14 augustus haar route doorheen Limburg voortzetten, maar ze werd in Maasmechelen door onbekenden aan stukken gescheurd. De badeend verdwijnt nu weer voor twee weken en zal in september haar rentree kunnen maken.

Het Hasseltse kunstencentrum is initiatiefnemer van het project Z-out, dat tot doel heeft om hedendaagse kunst in openbare ruimtes in Limburg te promoten. Ondertussen is de badeend ook populair geworden. Dat valt af te leiden uit de fanpagina van de eend op de sociale netwerksite Facebook. De pagina "In memoriam... de eend" telt nu al 2.365 fans.