50 Cent pakt de Pukkelpopweide in

Pukkelpop zit er bijna op. Pas op de derde dag werd duidelijk wie de grote publiekslieveling was: niemand minder dan de Amerikaanse hiphopartiest Curtis James Jackson III, of eenvoudigweg 50 Cent. De man "met het grootst aantal ruzies in de geschiedenis van hiphop" stond verbazend bescheiden op het podium.
Weinig bling bij de king of hiphop vandaag. 50 Cent stond op het podium met twee andere rappers en een dj, en dat was het. Toch stonden duizenden muziekfans enthousiast op het optreden te wachten. Pas na drie dagen werd duidelijk wie de grootste publiekslieveling van Pukkelpop was.

In de Club stond even daarvoor Florence And The Machine op het podium. De roodharige furie zong over leed in de liefde en bleek gezegend met een fenomenale stem die ook live standhoudt.

Voordien stonden de ambient punkers van Deerhunter in de tent. Donkere muziek, die sterk contrasteerde met het sterke zonnetje buiten.

Absynthe Minded: een gevarieerde set

De Gentenaars van Absynthe Minded mochten als tweede groep het hoofdpodium op vandaag. De groep is bevallen van een vierde cd en komt die nummers uittesten op Pukkelpop. Ze brachten een gevarieerde set met oude nummers ("Plane song") maar ook nieuw werk ("Heaven knows", "Envoi"). Absynthe Minded bleek muzikaal onmogelijk in één hokje onder te brengen.

De derde dag Pukkelpop begon voor velen met Diablo Blvd, het metalbandje van standup-comedian Alex Agnew. Als rasechte showman moet hij weinig moeite doen om het publiek op zijn hand te krijgen. Als er een rode string op het podium gegooid wordt, reageert hij droogweg: "Ik hoop dat het geen man was die dit gooide."
In de Marquee sloot het Belgische dEUS het feest af, in de Dance Hall en de Boiler Room zorgen Tocadisco en Dave Clarke voor laat vertier.