"Emoties genoeg voor drie uur buitenaardse wezens?"

Regisseur James Cameron heeft na twaalf jaar nog eens een filmtrailer losgelaten op het publiek. De 15 minuten durende trailer "Avatar" staat sinds van de week online, maar gisteren kregen fans ook een preview in de bioscoop. Tickets waren in een mum van tijd uitverkocht.
"Avatar" is de 3D-sciencefictionfilm van James Cameron (foto in tekst), de man die eerder grote successen boekte met  "Titanic" (1997), "Terminator 2: judgment day" (1991) en "Aliens" (1986).
"Avatar" speelt zich af in de 22e eeuw. De verlamde marinier Jake Sully (foto boven) trekt naar Pandora, de planeet van de Na'vi. De Na'vi zijn lange, blauwe wezens met een licht ontvlambaar karakter. Onder anderen Sigourney Weaver en Michelle Rodriguez vertolken rollen in de film.

Filmrecensent Jan Temmerman woonde de preview bij en was niet echt laaiend enthousiast. "Door een 3D-bril lijkt de film wazig en ook de ondertitels waren storend, want die hangen in het ijle bij 3D", verduidelijkt Temmerman.

"Cameron gaat ook de uitdaging aan met het "Star wars"-epos van George Lucas door een nieuw universum te creëren met nieuwe planten, wezens en dieren. Maar zal hij voor de nodige emoties en dramatiek zorgen zodat we drie uur naar buitenaardse toestanden kunnen kijken", aldus Temmerman.

"Avatar" komt half december uit in de Belgische bioscoopzalen. De film bestaat voor 40 procent uit live action en voor 60 procent uit computergestuurde beelden.