"Heetste en drukst bezochte Pukkelpop ooit"

De 24e editie van het driedaagse pop-en rockfestival Pukkelpop zal de geschiedenis ingaan als de heetste en drukst bezochte editie van het festival ooit. Om de grote toestroom van bezoekers te kunnen opvangen, moest er zelfs een tweede camping geopend worden. Het Vlaamse Kruis had vooral donderdag de handen vol met de verzorging van de festivalgangers.
Op donderdag zakten er 60.000 festivalgangers af naar de Pukkelpopweide. Op vrijdag daagden er 59.000 bezoekers op en de laatste festivaldag wist dan weer 61.000 feestvierders te lokken. Ter vergelijking: vorig jaar waren er in totaal 152.000 bezoekers.

Met 38,2 graden was de eerste festivaldag meteen de heetste Pukkelpopdag ooit. De hitte weerhield de festivalgangers er niet van om massaal naar Kiewit af te zakken.

Er verbleven gedurende vier dagen in totaal 47.500 kampeerders in Kiewit, goed voor zestig nationaliteiten.

Er werden donderdag alleen al 1.500 tussenkomsten van Het Vlaamse Kruis gemeld. Het Vlaamse Kruis moest lichte schaaf-en snijwonden verzorgen en wespensteken behandelen. Vrijdag en zaterdag had de hitte plaatsgemaakt voor aangenamere temperaturen.

De vervoersmaatschappij De Lijn heeft tijdens het festival meer dan 65.000 mensen vervoerd. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar.