"Maximumprijs voor sms kan gewoon niet"

Een maximumprijs voor binnenlandse sms'jes is niet mogelijk. Dat is het antwoord van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op de eis van Test-Aankoop om de prijs te begrenzen op 6 cent. "Europa laat geen maximumprijs toe", zegt Van Quickenborne.
Volgens consumentenganisatie Test-Aankoop is het gsm-gebruik in België nog steeds veel te duur in vergelijking met de buurlanden. Naargelang de formule is ons land 3 tot 4 keer duurder dan de buurlanden, berekende Test-Aankoop, die een oorzaak ziet in het gebrek aan concurrentie en transparantie.

"Hoe graag ik dat ook zou willen, Europa laat geen maximumprijs toe", reageert Van Quickenborne. Hij hoopt dat met de intrede van een vierde operator -naast Proximus, Mobistar en Base- de prijs zal zakken. Een veiling voor de licentie zal in het "najaar plaatsvinden" aldus de minister. 

Hij wijst er verder op dat de tarieven voor gsm-gebruik de voorbije jaren met 20 tot 30 procent zijn gedaald en dat de overheid wel degelijk optreedt als de concurrentie in het gedrang komt.