Boer Charel is getrouwd met zijn Vera

Karel Declerck, beter bekend als Boer Charel uit Lotenhulle, is gisteren in het grootste geheim getrouwd. In het gemeentehuis van Aalter trouwde hij met Vera Schouppe, zijn vriendin uit Tielt. Hij is 79, zij is 46. Boer Charel werd vooral bekend door het reportagewerk van Paul Jambers.
Het koppel is al een tijdje "vriendschappelijk" samen, klinkt het. Op de plechtigheid waren alleen de zonen van Vera en enkele vrienden aanwezig.

In 1995 maakte Paul Jambers de bekende reportage over alleenstaande boeren. Boer Charel was daarin duidelijk een levensgenieter. In zijn dialect vertrouwde hij Paul Jambers toe dat hij op zoek was naar een vrouw "die rond van wezen en dik van billen is".

De levensgenieter leerde Vera kennen in 2007. Kort daarna nam de dierenbescherming zijn paarden in beslag , omdat ze te verwaarloosd werden.