Gaat GM Opel misschien toch zelf houden?

Het is niet uitgesloten dat General Motors zijn Europese dochter Opel dan toch niet verkoopt. Dat heeft het financiële persbureau Bloomberg vernomen van een goed ingelichte bron bij GM.
Een overname van Opel door Magna of RHJ is nog altijd de meest waarschijnlijke optie. Maar het is volgens Bloomberg ook mogelijk dat GM Opel niet uit handen geeft. Want het moederbedrijf zit nu in betere papieren dan enkele maanden geleden, toen het zich met een gerechtelijk akkoord moest beschermen tegen zijn schuldeisers.

Intussen betreurt de Duitse regering dat de raad van bestuur van GM een beslissing over Opel opnieuw heeft uitgesteld. Normaal gezien ging gisteren de knoop worden doorgehakt. Het geduld van het personeel bij Opel raakt stilaan op, zegt vakbondsman Rudi Kennes van het ABVV.