Niet alle zwarte punten zijn weg tegen 2011

Zo'n 200 gevaarlijke verkeersknooppunten zullen eind dit jaar nog niet aangepakt zijn. Dat blijkt uit gegevens die Het Nieuwsblad kon inkijken.
Vijf jaar geleden beloofde de Vlaamse regering tegen eind dit jaar 800 zogenoemde zwarte punten veiliger te maken. Op dit ogenblik is meer dan de helft van de plaatsen al in orde en op meer dan 200 andere zijn de procedures gestart. Dat wil zeggen dat bijna 200 zwarte punten overblijven, geeft Vlaams minister van Verkeer Hilde Crevits (CD&V) toe.

"Er zijn nog 167 gevaarlijke punten die aangepakt moeten worden, maar er is van bij het begin gekozen voor een grondige aanpak. Als er bijvoorbeeld oorspronkelijk gepland was om enkel nieuwe verkeerslichten te plaatsen, en later bleek dat dat toch tot problemen zou leiden, dan is in veel gevallen een keuze gemaakt om bijvoorbeeld een tunnel aan te leggen. En dat kost natuurlijk een pak meer", aldus Crevits.

"Ik hoop dat in de komende jaren aan het zelfde tempo doorgewerkt kan worden als de voorbije jaren en dat zou dan tot gevolg moeten hebben dat we een heel eind weg zijn tegen 2011."

De werken hebben al meer dan 500 miljoen euro gekost. De komende jaren wordt nog zo'n 300 miljoen geïnvesteerd.