"Een topaffiche tegen kostprijs nul euro"

In Mechelen is het gratis stadsfestival Maanrock aan zijn laatste dag toe. Verspreid over drie podia traden 32 Belgische artiesten op. De organisatoren zijn tevreden met de 100.000 bezoekers.
Maanrock liep over twee dagen en had headliners als Admiral Freebee, Kate Ryan, Soulsister en Yevgueni. Het zat het festival mee met het goede weer en heel wat mensen woonden de optredens bij.
De organisatoren hoopten op 120.000 bezoekers maar kregen er uiteindelijk 100.000. Gisteren daagden 40.000 mensen op, op de slotdag ongeveer 60.000.

Volgens Tom Ongena, organisator van de Mechelse feesten, is het succes ook makkelijk te verklaren: "We bieden een topaffiche aan tegen kostprijs nul euro voor de mensen."

Ook zangeres Sandrine (foto) stond vandaag op het podium en had zo haar eigen verklaring voor de toestromende massa: "De mensen voelen hun goed, het is warm weer, ze moeten niet gaan werken, ze kunnen met de kindjes komen of hun partner."

Vorig weekend was het Marktrock in Leuven. Die affiche kleurde ook volledig Belgisch en was gratis, een concept dat met 95.000 bezoekers ook aansloeg.