Zeynep Sever: "Ik heb mijn best al gedaan"

Op de Bahama's vindt in de nacht van zondag op maandag de Miss Universe-verkiezing plaats. Voor ons land neemt Miss België Zeynep Sever deel. De 20-jarige heeft er alle vertrouwen in.
De 58e editie van de internationale beautyverkiezing wordt gehouden in hotel Atlantis Paradise Island, een van de duurste hotels ter wereld.

In totaal zijn er 84 deelnemers. Uit deze groep worden vijftien dames gekozen die door mogen naar de badpakkenronde. Uit de bekende bikinironde wordt een groep van tien gedestilleerd. Van de tien uitverkorenen die mogen defileren in galajurk, gaan er slechts vijf door naar de finale: de vragenronde.
In een online poll op de site van Miss Universe blijken de favorieten vooral uit Latijns-Amerikaanse en Aziatische landen afkomstig te zijn. Volgens het internationale gokkantoor Unibet maken Miss Dominicaanse Republiek, Miss Australië én Miss Nederland (de 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig) het meeste kans.

Sever zelf blijft er kalm bij. "Ik heb mijn best gedaan, de mensen praten over mij. Ik denk dat ik het goed zal doen, ja", reageert de Turks-Belgische in Het Nieuwsblad op Zondag.

Sever zal op de verkiezing jurken dragen van Nicky Vankets, onder meer een extravagant ontwerp van hem met Brugse kant.