BV's ten strijde tegen Mexicaanse griep

De VRT en SBS België, het moederbedrijf van VT4 en Vijftv, hebben samen een tv-spotje gemaakt om alle Vlamingen op te roepen om extra maatregelen te nemen tegen de Mexicaanse griep.
Goedele Wachters, Kobe Ilsen, Kobe Van Herwegen, Véronique De Kock, Roos Van Acker en Hans Otten vestigen in het filmpje de aandacht op zes voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, of mond en neus bedekken bij het niezen.

"Het lijken kleine, voor de hand liggende raadgevingen, maar als we ze allemaal samen beter toepassen, kunnen ze echt wel een milderende impact hebben op een griepepidemie in ons land", zegt professor Marc Van Ranst, voorzitter van het Interministerieel Commissariaat Influenza, dat deze voorzorgsmaatregelen en hygiënevoorschriften opstelde.

"Als er BV's aan meewerken, zijn mensen toch meer geneigd om er aandacht aan te schenken en de voorzorgsmaatregelen eventueel ook na te leven", maakt presentatrice Véronique De Cock zich sterk.

Het spotje zal twee weken lang te zien zijn op Eén, Canvas, Ketnet, VT4 en Vijftv. De zenders hopen zo de verspreiding van de ziekte in te perken.

Meest gelezen