Dronken bestuurder rijdt over voet van agent

Een dronken bestuurder heeft een agent verwond aan de voet tijdens een controle aan een verkeerslicht.

Een politiepatrouille werd in de nacht van vrijdag op zaterdag naar een verdacht voertuig gestuurd op het kruispunt van de Frankrijklei met de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De auto stond stil aan een verkeerslicht. De motor van de auto draaide, de lichten stonden aan, maar er zat geen beweging in. Wat bleek? De bestuurder van de auto was in slaap gevallen.

De agenten maakten de bestuurder wakker en vroegen het rijbewijs en de papieren van de auto. Maar dat bleek de bestuurder niet te bevallen en hij reed meteen weg richting Mechelsesteenweg. (Slaap)dronken als hij was, merkte hij niet dat hij ook over de voet van een agent was gereden. De agent is vijf dagen arbeidsongeschikt.

De man schuurde langs een paal van de bovenleiding voor de trams, even verder botste hij ook op twee geparkeerde wagens. Daar konden de agenten de bestuurder oppakken.

De man bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.