Een adembenemende 92e verjaardag

In New Hampshire, in de VS, heeft een 92-jarige vrouw haar verjaardag gevierd met een skydive uit een vliegtuig. De landing was naar verluidt zo goed als perfect.

Jane Bockstruck vertelt aan de plaatselijke krant The Keene Sentinel dat ze nog steeds niet weet wat haar overkwam" toen ze de beslissing nam om haar verjaardag op een voor haar leeftijd toch vrij ongewone manier te vieren.

Zelfs toen ze vorige week op weg was naar de Jumpton Skydiving Club in Orange, ten westen van Boston, hield ze zich sterk en bedacht ze zich niet.

Zeven keer getrouwd

De man die haar begeleidde bij de duosprong, liet weten dat de vrouw "in perfecte conditie was" voor de sprong en dat ze een bijna perfecte landing maakte. Bij zijn weten was zij de oudste mens ooit die zoiets waagde. "De oudste die ik tot nu toe kende, was 78."

Jane zelf zegt zich niets meer te herinneren hoe ze uit het vliegtuig sprong. Ze heeft overigens al vele watertjes doorzwommen tijdens haar lange leven: zo was ze zeven keer getrouwd, reisde ze de wereld af en had ze verschillende uiteenlopende beroepen, van naaister in een film tot receptioniste in een hotel.
 

lees ook