Lucien Van Impe begeleidt "Thorne" naar de top

Lucien Van Impe, de laatste Belgische winnaar van de Ronde van Frankrijk (in 1976) gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij zal de Amerikaanse acteur Winsor Harmon, bekend als Thorne Forrester uit "Mooi en meedogenloos", coachen, die volgende zomer de Mont Ventoux gaat beklimmen.

Winsor Harmon is al jarenlang een fervent wielerliefhebber. Hij ontdekte het wielrennen toen hij nog als fotomodel aan de slag was in Europa, en Greg LeMond als eerste Amerikaan de Tour won.

Ook de Touroverwinningen en de comeback van Lance Armstrong volgde de soapacteur op de voet. Toen hij afgelopen zomer 's nachts opbleef om de beklimming van de Mont Ventoux te volgen op de Amerikaanse tv, nam hij zich voor om de legendarische berg ook zelf te bedwingen.

Via een kennis in Vlaanderen kwam Harmon in contact met Lucien Van Impe, die een rasklimmer was. Van Impe werd in Hollywood uitgenodigd om een samenwerking te bespreken.

Van Impe zal "Thorne" klaarstomen van de beklimming, en zal hem vanuit een volgwagen begeleiden naar de top. De acteur doet zijn poging op 4 juli, de Amerikaanse feestdag.

lees ook