Marino Keulen heeft "goesting"

Marino Keulen, Vlaams parlementslid voor Open VLD, denkt er ernstig over na om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van zijn partij. Herman De Croo hoopt dat zijn zoon Alexander zich kandidaat zal stellen.

Keulen heeft naar eigen zeggen wel "goesting" om partijvoorzitter te worden. Maar een officiële kandidaatstelling zal hij deze week nog niet indienen.

De ex-minister houdt zijn beslissing nog in beraad, totdat de partijraad volgend weekend de beslissing bekrachtigt om op 5 december een nieuwe voorzitter te kiezen.

Keulen ziet het ook wel zitten om -naar Amerikaans voorbeeld- met  "running mates" te werken. Kandidaten moeten zich met twee andere personen als team kandidaat stellen. Zelf running mate zijn voor een partijgenoot, ziet hij niet zitten.

Herman De Croo stelt voor: Alexander

Ex-Kamervoorzitter Herman De Croo ziet in zijn eigen zoon Alexander een geschikte voorzitter. In een interview met Knack zegt De Croo dat de kandidaten niet noodzakelijk veel politieke ervaring moeten hebben.

De Croo acht het perfect mogelijk dat een jong veulen zichzelf kandidaat stelt, gesteund door twee meer ervaren running mates. Toen Verhofstadt voor het eerst voorzitter werd (in 1982 red.), had hij ook nog nooit in het parlement gezeten, argumenteert De Croo.

De troeven van zijn zoon Alexander zijn volgens De Croo zijn uitgebreide kennis en zijn jarenlange ervaring in de privésector. De Croo vindt ook dat zijn zoon een natuurlijke autoriteit heeft.