Opel Antwerpen zit samen over terreinwagen

Bij Opel Antwerpen is een werkgroep aan de slag gegaan die onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om de fabriek toch open te houden. Een van de vragen die op tafel ligt, is of Antwerpen ook na de overname van Magna de productie krijgt van een kleine terreinwagen.

De productie van een kleine terreinwagen was destijds beloofd door General Motors. De bouw van die terreinwagen zou kunnen starten in 2011. Volgend jaar stopt de productie van de Opel Astra.

Intussen heeft de Spaanse regering ook een brief geschreven naar Europees Commissaris voor Concurrentie Neelie Kroes. De Spaanse minister van Industrie, Miguel Sebastian, schreef in de brief dat de verkoop van een meerderheidsbelang in Opel aan autoleverancier Magna moet berusten op "commerciële gronden".

Eerder uitten al België en Groot-Brittannië kritiek op de rol van Duitsland bij de redding van Opel. Volgens Magna moeten er  10.500 banen sneuvelen in Europa. Zoals het er nu naar uitziet, haalt Duitsland de grootste buit binnen en blijven de andere vestigingen verweesd achter. Vlaams minister-president Kris Peeters sprak eerder al over concurrentievervalsing en protectionisme.