Oranje gewaden in Schotse nevelen

Een klein eilandje voor de Schotse kust dat eigendom is van aanhangers van de populaire Indiase goeroe Baba Ramdev, zal worden ingericht als een ashram. Schrik dus niet als u uit de Schotse mist plotseling mensen in een oranje gewaad ziet opdoemen.

Het eilandje Little Cumbrae ligt voor de Schotse westkust. Het is onlangs gekocht voor 2 miljoen pond door twee aanhangers van Baba Ramdev, meldt de BBC.

Het eiland wordt nu een soort ashram. Als ontmoetingsplaats voor aanhangers van religies uit India wordt het een soort aparte leefgemeenschap. Er komt onder meer een groot internationaal yogakamp.

Baba Ramdev, een populaire lifestyle-goeroe die ook bekend is als Swami Ji, heeft het eiland voor horden fans al "ingewijd". Er kwam onder meer een processie met Schotse doedelzakken aan te pas en een ceremonie in traditionele hindoetaal.

Swami Ji besloot de procedure met de inzegening van het eiland. Het rotsachtige eiland van ongeveer 2,8 vierkante kilometer dat tot nu toe onbewoond was, werd prompt omgedoopt tot Vredeseiland.

lees ook