SP.A voert campagne tegen Lange Wapper

Socialistisch gemeenteraadslid Kathleen Van Brempt haalt zwaar uit naar de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Volgens Van Brempt ontsnapt de BAM "aan alle controle". Dat zei ze bij de voorstelling van de SP.A-campagne voor het komende referendum.

Op 18 oktober moeten de Antwerpenaren zich uitspreken over de Oosterweelverbinding. De zenuwachtigheid naar aanloop van de volksraadpleging neemt toe. Eerder had de BAM -die instaat voor de omstreden verbinding met de Lange Wapperbrug- kritiek geuit op de infobrochure die het stadsbestuur had verspreid onder de bevolking. Burgemeester Patrick Janssens had het toen over "dreigmails" van Karel Vinck, oud-topman van de NMBS en voorzitter van BAM.

Nu haalt Van Brempt uit naar de maatschappij bij de voorstelling van de SP.A-campagne in aanloop naar de volksraadpleging. "De BAM mag zich niet laten lenen als een campagnemachine van één visie", zei de oud-minister die vindt dat de organisatie aan "alle controle ontsnapt". De SP.A gaat nu fors campagne voeren tegen de bouwplannen van het viaduct.

De politica roept om op 18 oktober te stemmen. "Het zou een nederlaag betekenen voor de hele stad als we de 10 procent niet halen. Dus kom vooral stemmen en stem hem (de lange wapper, red.) dan weg!". Binnen het schepencollege zijn CD&V en Open VLD voor de Lange Wapper, terwijl SP.A voor een alternatieve ontsluiting van de Antwerpse ring is. De hele kwestie kan ook gevolgen hebben voor de Vlaams regering.