Tekenaar Rode Ridder krijgt standbeeld

In Wuustwezel is gisteren hulde gebracht aan striptekenaar Karel Biddeloo. Hij bedacht van 1963 tot aan zijn dood in 2004 de verhalen van de Rode Ridder. Ook de 50e verjaardag van de stripreeks werd gevierd.

Biddeloo kreeg postuum een standbeeld. Hij tekende 163 van de 224 stripverhalen van de Rode Ridder. "Hij was een man met ontzettend veel ideeën", aldus Martin Lodewijk, huidig tekenaar van de Rode Ridder. "Ik sta versteld van de kleine dingen waar hij een verhaal uit haalde."

De inwoners van Wuustwezel konden deelnemen aan een middeleeuws feest. Voor de gelegenheid was er ook een speciale editie van de Rode Ridder uitgebracht: "De sluier van Wuustwezel". Ook in dit album trekt ridder Johan ten strijde tegen het kwaad, een klassieke formule die blijft aanspreken.