"Brüno" is niet welkom in Maleisië

De Maleisische autoriteiten hebben de komedie "Brüno" van de Britse acteur Sacha Baron Cohen geweerd uit de filmzalen. De censuurcommissie verslikte zich in verschillende scènes en besloot de film in zijn geheel te bannen.

Brüno is een van de typetjes van Sacha Baron Cohen. Na het succes van de langspeelfilm "Borat" maakte Sacha Baron Cohen een film over de homofiele Oostenrijkse modereporter. In de film doet Brüno er alles aan om zich aan te stellen.

Volgens de distributeur van "Bruno" is er geen reden opgegeven voor de ban, maar een verrassing is het niet. De censuurcommissie van Maleisië verbood eerder al "Zoolander" en "Austin Powers".

De Maleisische minister van Informatie, Communicatie en Cultuur Rais Yatim kondigde wel aan dat de distributeurs een kans zullen krijgen om in beroep te gaan tegen de beslissing.