"Iedereen een laptop in het lager onderwijs"

Minister van Ondernemen en Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft een ambitieus digitaal plan klaar. Hij heeft dat toegelicht in aanwezigheid van toplui van onder meer Microsoft, Google, Telenet en BASE.

Volgens Van Quickenborne zijn ICT-vaardigheden onmisbaar voor onze economische vooruitgang. In zijn plan schuift hij een aantal concrete actiepunten naar voren.

Zo wil hij dat tegen 2015 90 procent van de gezinnen toegang heeft tot het internet. Tot nu toe heeft een derde van de Belgen thuis nog geen toegang tot het internet; dat is minder dan in onze buurlanden. Van Quickenborne wil dat er vanaf volgend jaar in nieuwe huizen altijd een glasvezelaansluiting voor snel internet is.

Daarnaast moet ICT ook op alle niveaus in het onderwijs een plaats krijgen. Elke scholier in het basisonderwijs moet vanaf 6 jaar een laptop of netbook (een vereenvoudigde laptop) ter beschikking hebben, vindt Van Quickenborne.

Voorts moet ook geïnvesteerd worden in mobiel surfen, elektronische administratie en telewerken.