"Lucy" van Beatlesnummer is overleden

De Britse Lucy Vodden is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een chronische ziekte. De vrouw was midden de jaren 60 de inspiratiebron voor de bekende Beatles-hit "Lucy in the sky with diamonds".

John Lennon zou het nummer "Lucy in the sky with diamonds" geschreven hebben nadat zijn 3-jarige zoon Julian hem in 1966 een tekening liet zien die hij "Lucy in the sky with diamonds" doopte. Lucy was toen een klasgenootje van Julian Lennon.

Het nummer is een van de bekendste nummers op het Beatlesalbum "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Een hele groep fans dacht dat het nummer naar het hallucinogeen middel lsd verwees (Lucy sky diamonds).

Julian Lennon onderhield tot aan haar dood contact met de vrouw, die overleed aan de gevolgen van lupus, een chronische ziekte waarbij het immuunsysteem het lichaamsweefsel aanvalt.