Eerste proces ten gronde in de Fortis-saga

Voor de handelsrechtbank van Brussel zijn vanmorgen de pleidooien gestart in de eerste zaak ten gronde in de Fortis-zaak. Het is zakenadvocaat Mischaël Modrikamen die het proces heeft aangespannen.

De gerechtelijke stappen die tot nu toe waren ondernomen, waren altijd in kort geding. Maar in die processen was Modrikamen (foto) er niet in geslaagd om de verkoop van Fortis aan Nederland en BNP Paribas te blokkeren.

Nu waagt hij dus opnieuw zijn kans voor de handelsrechter in Brussel. Als hij er niet in slaagt om de verkoop terug te draaien, dan eist hij een schadevergoeding voor de 2.400 aandeelhouders die hij vertegenwoordigt. 

In afwachting vraagt de zakenadvocaat een aantal voorlopige maatregelen. Zo wil hij dat de rechter BNP Paribas en de Nederlandse staat verbiedt om de Fortis-aandelen te verkopen. Bovendien vraagt Modrikamen een voorlopig bewindvoerder om bij Fortis Holding de rechten van de aandeelhouders te verdedigen.