In november vaccinatie Mexicaanse griep

Begin november start in ons land de vaccinatie van risicogroepen tegen de Mexicaanse griep. Het gaat dan in de eerste plaats om de chronisch zieken en de zwangere vrouwen en ook ouders van baby's tot 6 maanden.

Om de crèches en de scholen draaiend te houden krijgt ook het personeel van de kinderopvang en het onderwijzend personeel de kans om zich te laten inenten. Vanaf 18 oktober start al de vaccinatie van het personeel in de ziekenhuizen, de huisartsen komen ook begin november aan de beurt.

De inenting zal gratis zijn maar niet verplicht. Ze zal gebeuren in groepen van 10 personen omdat het vaccin ook verpakt zit in ampulles van 10 dossissen. De Europese Commissie heeft vandaag groen licht gegeven voor de verkoop van twee vaccins tegen de mexicaanse griep in Europa. Ons land heeft vaccins besteld van de Britse firma Glaxo Smith Kline.