Nieuw in de zalen vanaf woensdag 30 september

Buddenbrooks (Dui)

van Heinrich Breloer
met Armin Mueller-Stahl, August Diehl, Iris Berben, Jessica Schwarz, Raban Bieling, Justus Von Dohnanyi, Martin Feifel
officiële site

Lübeck, midden 19e eeuw. De voorname koopmansfamilie van consul Jean Buddenbrook en zijn vrouw Bethsy heeft door de generaties heen fortuin gemaakt in de graanhandel. Het gezin geniet met drie kinderen, Thomas, Christian en Tony, van het leven zoals het een welvarende patriciërsfamilie betaamt.

Oudste zoon Thomas probeert met alle macht het zakelijke fortuin vast te houden en op die manier de welvaart van zijn familie te bewaren. Maar de verantwoordelijkheid voor het bedrijf en de familie is slopend.

De storm (Ned)

van Ben Sombogaart
met Sylvia Hoeks, Barry Atsma, Dirk Roofthooft, Monic Hendrickx, Katja Herbers, Lottie Hellingman, Bas Keijzer
officiële site

De Storm' gaat over Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt.

In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed.

District 9 (VS)

van Neill Blomkamp
met Sharlto Copley, Kenneth Nkosi, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, John Sumner en Nick Blake
officiële site

Dertig jaar geleden maakten buitenaardse wezens het eerste contact met de aarde. De mens wachtte op een vijandige aanval, of op een reusachtige vooruitgang in technologie. Het werd geen van beide. In plaats daarvan waren de buitenaardse wezens vluchtelingen, de laatste overlevenden van hun thuiswereld.

De wezens werden ondergebracht in een voorlopige basis "District 9" in Zuid-Afrika terwijl de landen van de wereld kibbelden over wat ze met hen moesten doen.

Indrukwekkende speciale effecten in "District 9"

Imagine that (VS)

van Karey Kirkpatrick
met Eddie Murphy, Ronny Cox, Martin Sheen, Nicole Ari Parker, Deray Davis, Richard Schiff en Stephen Root
officiële website

 

In de familie-comedy “Imagine That” is Eddie Murphy een succesvolle financiële topman die meer bezig is met zijn blackberry dan met zijn dochtertje van zeven.

Als het na een vertrouwenscrisis bergafwaarts gaat met zijn loopbaan, vindt hij de oplossing voor al zijn problemen in de fantasiewereld van zijn dochtertje.
 


 

Je suis heureux que ma mère soit vivante (Fra)

van Claude Miller en Nathan Miller
met Vincent Rottiers, Sophie Cattani, Christine Citti, Yves Verhoeven, Olivier Guéritée, Maxime Renard en Sabrina Ouazani

Onze identiteit vormen we tijdens onze jeugd. De aanwezigheid van onze ouders bepaalt in grote mate wie we later zullen worden. Maar wat als die ouders afwezig zijn?

Thomas groeide op in een pleeggezin en van zijn 7e tot zijn 20ste ging hij op zoek naar zijn biologische moeder Julie, vastberaden om met haar een tweede leven te beginnen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

The private lives of Pippa Lee (VS)

van Rebecca Miller
met Robin Wright Penn, Keanu Reeves, Julianne Moore, Winona Ryder, Monica Bellucci, Alan Arkin en Maria Bello

Pippa Lee is getrouwd met de gepensioneerde Herb,  die steeds een boon heeft voor jongere dames. Zo was hij al eerder getrouwd met de knappe Gigi.

Pippa woont met haar nieuwe echtgenoot in een centrum voor bejaarden en voelt zich hier alles behalve thuis. Ze begint steeds ongelukkiger te worden en zit op de rand van een zenuwinzinking.

Sterke vertolkingen in oestrogene freakshow

Komaneko (Jap)

van Tsuneo Goda
met Animatiefilm

In grootvaders charmante huisje op de top van de groene heuvel krijgt het katje Koma nooit de kans om zich te vervelen. De hele dag is ze in de weer met papier, lapjes stof en met... haar camera.

Koma houdt van speurtochten en picknicken in de natuur en maakt graag vriendjes om mee te spelen. Maar geen avontuur zonder gevaar: spoken, een yeti, een geheimzinnige verdwijning,… Koma vindt voor alles een oplossing.


 

Le petit Nicolas (Fra)

van Laurent Tirard
met Valérie Lemercier, Kad Merad, Sandrine Kiberlain, François-Xavier Demaison, Maxime Godart, Daniel Prévost en Michel Galabru

Nicolas leidt een luilekkerleventje. Zijn ouders zijn dol op hem en hij heeft het reuze naar zijn zin met zijn vriendjes. En dat wil hij graag zo houden.

Maar op een dag vangt Nicolas toevallig een gesprek tussen zijn ouders op en komt tot de conclusie dat zijn moeder zwanger is. De paniek slaat toe en hij vreest het ergste.

Restless (Fra/Dui/Isr/Bel)

van Amos Kollek
met Moshe Ivgy, Ran Danker, Karen Young, Phyllis Somerville, Michael Moshonov, Tzahi Grad en Arnon Zadok
 

Mosche zit helemaal aan de grond. De zaken gaan slecht en hij kan zelfs zijn huur niet meer betalen. Twintig jaar geleden was hij nog een veelbelovende Israëlische dichter, maar Moshe vond dat hij in eigen land niet genoeg erkenning kreeg.

Na de geboorte van zijn zoon vertrekt hij naar New York om het er te gaan maken en keert nooit terug.
 

Rudo y cursi (Mex/VS)

van Carlos Cuarón
met Gael García Bernal, Diego Luna, Dolores Heredia, Guillermo Francella, Salvador Zerboni, Adriana Paz en Alfredo Alfonso

De twee broers Tato en Beto werken hard op het platteland van Mexico. Ze hebben samen een simpele droom, namelijk genoeg geld sparen om het droomhuis van hun moeder te bouwen.

Maar het lot heeft andere plannen. Tijdens een onschuldig potje voetbal worden beide broers ontdekt door de nationale toptalentenscout,Batuta. Het plattelandsleven ruilen ze in voor een decadent leven vol met beroemdheden, rijkdom en snelle wagens.

Whatever works (VS/Fra)

van Woody Allen
met Larry David, Patricia Clarkson, Evan Rachel Wood, Ed Begley Jr., Henry Cavill, Michael Mckean en Jessica Hecht
officiële website

De excentrieke New Yorker Boris besluit zijn chique leven in de Upper East Side in te ruilen voor een meer zonderling bestaan in een achterstandswijk.

Hij ontmoet Melody, een jong meisje uit het Zuiden van Amerika, en haar zeer religieuze ouders. Deze ontmoeting leidt tot diverse bizarre en grappige situaties, aangezien niemand elkaars visie over het leven lijkt te willen begrijpen...

Allen situeert "Whatever works" weer in New York