Sonia Rykiel in zee met modeketen H&M

De Zweedse modeketen H&M heeft opnieuw een topontwerper gestrikt voor een exclusieve collectie. Na onder anderen Karl Lagerfeld en Jimmy Choo ontwerpt de Franse Sonia Rykiel voor de keten.

Sonia Rykiel ontwerpt voor H&M een lingeriecollectie voor vrouwen en een collectie met breigoed voor vrouwen en meisjes. De lingeriecollectie ligt op 5 december in de winkelrekken. Het breigoed wordt vanaf 20 februari 2010 in de winkels verwacht.

De 79-jarige Sonia Rykiel is een van de toonaangevende vrouwen uit de Franse mode-industrie. Sonia Rykiel wordt de koningin van het breigoed genoemd, omdat ze naam en faam maakte met haar breiwollen haute couture.

Sinds eind de jaren 80 werkt Nathalie Rykiel (foto) in het bedrijf van haar moeder. Vorig jaar vierden ze de 40e verjaardag van het modehuis Sonia Rykiel.