Ford Genk wil minder lokale belastingen

De autofabriek Ford in Genk vindt dat ze te veel lokale belastingen moet betalen. Daardoor is ze minder competitief in vergelijking met andere Ford-vestigingen elders in Europa.

Directeur Guy Martens van Ford Genk doet zijn oproep in Het Belang van Limburg naar aanleiding van de rondetafelconferentie over de autosector.

Martens heeft de lokale belastingen in Genk vergeleken met die van andere Ford-vestigingen in de Duitse steden Keulen en Saarlouis. Jaarlijks liggen de kosten door die gemeentebelastingen in Genk 10 miljoen euro hoger, zegt hij.

Martens heeft die zaak aangekaart op het rondetafeloverleg over de Belgische autosector. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft beloofd om de zaak voor te leggen aan het gemeentebestuur van Genk.