Hugo Claus op de bon in Nederland

De Belgische schrijver Hugo Claus is een van de auteurs die een Boekenbon sieren in Nederland. De Boekenbon is een cadeaubon voor lezers in Nederland.

De vorig jaar overleden Hugo Claus is de eerste Belgische auteur die afgebeeld wordt op de cadeaubon. "Wij zijn bijzonder opgetogen over het resultaat. Grafisch ontwerper Jaap Drupsteen is er voortreffelijk in geslaagd de Boekenbonnen op artistieke wijze vorm te geven", zegt Ari Doeser, directeur van Boekenbon.

De Boekenbon is al 75 jaar een leesbevorderend cadeau en een aanzienlijke omzetmaker in de boekenbranche.Van de laatste Boekenbonserie, die sinds 2001 wordt verkocht, gingen er 17,5 miljoen stuks de deur uit.

De nieuwe Boekenbonnen zijn vanaf 30 september in de Nederlandse boekhandel te verkrijgen en in te wisselen.