Mexicaanse krokodil straft wildplasser af

In de populaire Mexicaanse badstad Cancun is een 20-jarige Amerikaanse toerist verschillende keren gebeten door een krokodil toen hij 's ochtends vroeg een plasje wilde doen in een lagune.

De jongeman "is aangevallen door een krokodil op de oevers van de Nichupte-lagune en liep verschillende bijtwonden op", zo zei de toeristenpolitie van Cancun.

De Amerikaanse toerist verklaarde dat hij werd aangevallen door de krokodil toen hij  naar de lagune toeliep "met de bedoeling aan een natuurlijke behoefte te voldoen".  De krokodil wierp hem omver en beet hem herhaaldelijk. Gelukkig slaagde hij er in zich los te rukken en om hulp te roepen.

Het is niet de eerste keer dat toeristen aangevallen worden door krokodillen in de moerasachtige lagunes. Er staan dan ook waarschuwingsborden die wijzen op de gevaren.

Cancun is de populairste vakantiebestemming in Mexico voor buitenlandse toeristen. De stad is vooral populair bij Amerikaanse studenten die er tijdens "spring break", -een vakantie in het voorjaar-, zich te buiten gaan aan drank, party's en seksuele avontuurtjes.

lees ook