Stiptheidsactie ArcelorMittal breidt uit

Bij het staalbedrijf ArcelorMittal in Gent, het vroegere Sidmar, zijn er werkonderbrekingen op enkele afdelingen. Het personeel is ongerust over het besparingsplan dat de directie eind vorig jaar heeft aangekondigd.

Vooral het onderhoudspersoneel is bezorgd. Zij zullen het met minder mensen moeten doen, terwijl hun werk opnieuw toeneemt. "De boekingsorders zitten weer zo goed als vol en de tweede hoogoven is weer opengegaan, waardoor er nu eigenlijk te veel werk is voor minder volk", zegt Ronny Schatteman van ABVV Metaal.

Volgens Schatteman gaat het zeker niet om een stakingsactie, maar wordt "hier en daar het werk stilgelegd door bepaalde groepen".Tijdens die werkonderbrekingen zijn er informatievergaderingen voor het personeel.

Bij ArcelorMittal Gent werken 5.500 mensen.