Thom Yorke met gelegenheidsband in LA

Radioheadzanger Thom Yorke heeft aangekondigd dat hij samen met een nieuwe gelegenheidsband twee concerten zal geven in Los Angeles. "De band is opgericht voor het plezier en we zullen songs van mijn solo-cd "The eraser" en andere nieuwe nummers spelen", meldt Yorke op de website van Radiohead.

Thom Yorke zal op het podium staan met bassist Flea (Red Hot Chili Peppers), Nigel Godrich (producer Radiohead) en de percussionisten Joey Waronker (werkte samen met R.E.M. en Smashing Pumpkins) en Mauro Refosco.

"We hebben niet echt een naam voor onze band en de set zal niet heel lang zijn, omdat we nog niet veel materiaal hebben", waarschuwt Yorke op de website.

Thom Yorke is er wel van overtuigd dat de concerten op 4 en 5 oktober in het Orpheum Theater in Los Angeles de moeite waard zullen zijn. "Kom ons bekijken als je in de buurt bent. Het voorprogramma zal worden gespeeld door de lokale band Lucky Dragons", besluit de zanger. Hij heeft ook een foto van de gelegenheidsgroep gepubliceerd op zijn site.