"Ga stemmen op 18 oktober, en stem ja!"

De Antwerpse afdeling van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, start met een campagne vóór de Oosterweelverbinding met het Lange Wapperviaduct.

Met de slogan "Zet onze job niet in de file" zal Voka actievoeren in bedrijven in Antwerpen en het Waasland. Er komen ook krantenadvertenties om de Antwerpenaren aan te zetten tot een ja-stem bij het referendum op 18 oktober.

"Mobiliteit is voor de bedrijven in Antwerpen en het Waasland en voor de bedrijven in Vlaanderen nu van cruciaal belang", zegt directeur Luc Luwel van Voka Antwerpen-Waasland. "Als men nu niet voortgaat, vrezen we dat alles opschuift tot 2021 of later.

"Vandaag staat in Antwerpen alles stil. We moeten nu dringend de burgers in Antwerpen wakker maken en hen aansporen om voor het project te gaan stemmen. Uitstel verdraagt de economie niet meer."