"Loft" is de beste Vlaamse film ooit

"Loft" van regisseur Erik Van Looy heeft de Prime Star Award gewonnen, de prijs voor beste Vlaamse film ooit. De prijzen werden uitgereikt door filmzender Prime in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het publiek kon stemmen op een shortlist van vijftig Vlaamse films. "Loft" haalde het van "Daens". Carl Decaluwé (CD&V),  ondervoorzitter van het Vlaams Parlement en lid van de commissie Cultuur en Media, reikte de prijs voor "Loft" uit.

De Lifetime Achievement Award was voor regisseur Roland Verhavert. Verhavert is bekend van films als "De loteling" en "Pallieter". Hij mocht de prijs ontvangen van acteur Herbert Flack.

De Prime Press Award was voor "Aanrijding in Moscou" (foto in tekst) van Christophe Van Rompaey. Van Rompaey was overdonderd toen hij hoorde dat hij gewonnen had.