"Michael Jackson verkeerde in goede gezondheid"

Het persagentschap AP heeft een kopie van het autopsierapport van Michael Jackson kunnen bemachtigen. De algemene conclusie is dat de King of Pop in een relatief goede gezondheid verkeerde voor een 49-jarige.

Jackson had een normaal gewicht (62 kilo voor een man van 1,75 meter) en een sterk hart. Op zijn armen werden wel sporen van injectienaalden gevonden, op zijn nek en gezicht zaten littekens en zijn wenkbrauwen en mond had hij laten tatoeëren.

Jackson kampte wel met artritis en zijn longen waren beschadigd door chronische ontstekingen. Volgens de autopsie waren geen van deze gezondheidsproblemen levensbedreigend.

Eind augustus bestempelde de lijkschouwer in Los Angeles het overlijden van de zanger als doodslag. Jackson stierf aan de gevolgen van een hartstilstand die werd veroorzaakt door een overdosis propofol, een krachtig verdovend middel.