"Uw geld? Ergens uitgedeeld op school"

In een school in Frankfurt, in Duitsland, hebben vier kinderen op de speelplaats geld uitgedeeld aan hun medeleerlingen. Het ging niet om Monopolybriefjes, maar om echte euro's. De directie besliste daarop om het geld opnieuw te laten ophalen.

De kinderen, tussen 10 en 13 jaar oud, hadden 15.000 euro gevonden in een envelop op weg naar school. Toen een van de leerkrachten in de gaten kreeg wat er gebeurde, moesten de schoolkinderen hun zakken leeghalen en werd het uitgedeelde geld opnieuw opgehaald. Eerst werd 12.000 euro gehaald, in een tweede fase 14.040 euro.

In de bruine envelop die de kinderen hadden gevonden, zaten ook kopieën van identiteitspapieren en een Chinees visum van een 33-jarige Afghaan uit Offenbach. Toen de politie contact kreeg met de man, bevestigde hij dat hij 15.000 euro kwijt was. Het geld was bedoeld voor een reis naar China.

lees ook