Aalsterse brandweer blijft voort staken

De brandweer van Aalst blijft ook vandaag voort staken. Ze voeren sinds dinsdagavond actie tegen de geplande hervormingen van hun ploegensysteem. Als de werkuren aangepast worden, zullen er heel wat vergoedingen wegvallen, vrezen ze.

Een gesprek met het stadsbestuur van Aalst gisterenmiddag leverde niks op. Vanavond is er een informatievergadering waarbij het volledige voorstel nog eens zal worden toegelicht.

Volgens schepen van Personeel Dylan Casaer is er nog niet over alles een beslissing genomen. Zo moet er over de verloning nog onderhandeld worden. Naar alle waarschijnlijkheid in derde week van oktober zullen die onderhandelingen officieel  beginnen, zegt Casaer.

De vakbonden beraden zich ondertussen over verdere acties. De staking gaat intussen voor onbepaalde duur door.