Broodje cocaïne geraakt niet voorbij douane

In de pamper van een baby, tussen de conserveblikken met soep, in een radiotoestel of gewoon op de ouderwetse manier inslikken. De manieren om cocaïne te smokkelen, geraken maar niet opgebruikt. In Schiphol kon de Nederlandse douane er nog één aan toevoegen: het broodje cocaïne.

Tijdens een drugscontrole op de Amsterdamse luchthaven Schiphol liepen een Surinaamse 30-jarige man en een Nederlandse 56-jarige vrouw tegen de lamp. De twee wilden zo'n 3 kilogram drugs binnensmokkelen door ze in broodjes te verstoppen.

Tijdens de controle viel op dat er vele broodjes van verschillend gewicht en grootte in de bagage van de twee verdachten zaten. Bij het uitpakken van de bagage bleek dat de 33 broodjes elk met ongeveer 100 gram cocaïne waren gevuld.

De drugs werden in beslag genomen en de man en vrouw werden bij de controle opgepakt. Het broodje cocaïne zal dus nog niet meteen in de winkelrekken liggen...

lees ook